Tips för planering av stenhus

Ett tryggt husköp

Det krävs en del planering innan du tar steget att bygga ett stenhus. Först och främst bör du få inspiration. Du kanske ska ta dig en tur och titta på gamla och nya stenhus på landet och i olika villaområden för att få idéer. Titta även i branschtidningar och beställ kataloger och broschyrer. Titta på nätet.

Tillåt dig att drömma! Tänk efter vad du vill ha ut av ditt nya hus och hur du ska kunna skapa ett trivsamt hem. Se dig omkring, blir inspirerad, samla idéer och gör gärna en enkel skiss över dina drömmars hus.

Nästa steg är att kontakta en rådgivare. HusCompagniet har erfaren personal som kan hjälpa dig i planeringen av ditt nya hus. Sätt dig in i hur processen av att bygga ett stenhus fungerar, fråga om allt som kommer upp i ditt huvud. Du bör också kontakta din bank för att se över vilka finansieringsmöjligheter du har, även om du hos oss inte behöver tänka på bygglån eftersom vi inte tar betalt förrän du flyttar in i ditt hus. Du måste också hitta en lämplig tomt där ditt stenhus ska byggas.Kom igång med planeringen av att bygga ditt stenhus tillsammans med våra rådgivare. Diskutera vilka möjligheter som finns för att bygga hus med vår kunniga personal. Tomten har kanske extra fin utsikt åt ett håll och du vill kanske kunna sitta i ditt vardagsrum och titta ut över denna vackra utsikt. Du kanske vill ha en stor klädkammare i anslutning till sovrummet? Vill du ha en matsal där du kan ha gäster på middag eller räcker det med ett stort kök? Behöver barnen ett lekrum? Har du någon hobby som kräver sin plats? Vad är din budget för att bygga ett hus?

Låt oss sedan bygga ditt nya stenhus och förverkliga dina drömmar.