10 skäl till att bygga ett stenhus

HusCompagniet bygger hus helt och hållet i sten. Varför? För att stenhus är en hållbar lösning och helt enkelt blir en mer långsiktig och prisvärd investering. Här kommer tio skäl att välja ett hus i sten framför ett i exempelvis trä.

1. Det blir så som du vill ha det

När du bygger ett hus från grun­den kan du påverka exakt hur det ska se ut. Våra hus designas efter dina önskemål. Sedan muras huset sten för sten i stilren dansk design.

2. Helt naturligt material

Sten är ett naturligt material, vilket är bättre både för dig och miljön. HusCompagniet levererar stenhus konstruerade i solid sten med innerväggar av lättbetong.

3. Åldras vackert

Ett stenhus blir inte risigare med åren – tvärtom. Ditt stenhus kommer fortfarande vara vackert om 100 år.

4. Kräver minimalt underhåll

Tegelfasaderna är nästintill under­hållsfria, perfekt för dig som inte iden­tifierar dig som en “handyman” utan hellre spenderar din tid på annat.

5. Lång livslängd

Sten är ett oorganiskt material som inte bryts ned av naturen. Det står stabilt genom väder och vind i många år. En både god och hållbar investering.

6. Låg uppvärmningskostnad

Välisolerade och ordentligt konstruerade stenhus ger låga uppvärmningskostnader. HusCompagniets täta och välbeprövade konstruktioner håller energiklass B – en högre standard än den byggreglerna kräver.7

7. Hög brandsäkerhet

Stenhus konstruerade med lättbetong i bjälklagen tål extremt höga temperaturer i flera timmar, vilket minskar risken för att branden sprider sig inom huset och vidare till andra byggnader i närheten.

8. Skönt och jämt inomhusklimat året runt

De tjocka stenväggarna både värms och kallnar långsamt, så att ditt hus håller en behaglig inomhustemperatur året om. Därmed kan du låta raggsockorna och tjocktröjan ligga kvar i byrån när vintern smyger sig på och lägga dina pengar på annat än värmekostnader.

9. Minimal risk för fukt och mögel

Hus byggda i sten löper mindre risk att drabbas av fukt och mögel. Därför är ett stenhus ett extra bra val, inte minst för dig som lider av astma och allergi.

10. Högt andrahandsvärde

Stenhus har ett högt värde på andrahandsmarknaden idag. Om du en dag bestämmer dig för att sälja ditt hus är chansen stor att du får tillbaka dina investerade pengar.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search