Många drömmer om ett hus helt anpassat efter familjens alla behov. Det är en resa från husdröm till drömhus och många frågor och beslut som ska tas på vägen. Här kommer några goda råd att tänka på längs vägen.

  1. Börja med att kartlägga familjens önskemål och behov. Kom ihåg att tänka långsiktigt. Mode, trender, familjens förutsättningar och behov ändrar sig med tiden.
  2. Skaffa inspiration genom att besöka olika visningshus, hemsidor, bloggar och läs broschyrer från olika husföretag.
  3. Hur ser ekonomin ut? Boka ett möte med en husleverantör och stäm av era husönskemål i förhållande till er ekonomi och byggbudget. Kontakta sedan banken för att få ett lånelöfte.
  4. Få eventuell hjälp med att välja rätt tomt, och få rådgivning av byggföretaget om markförhållanden, lokalplaner, husets placering, m.m.
  5. Tänk på husets material för framtida underhåll samt drift. Hus med bra isolering sparar både på värmekostnader och ger bra inomhusmiljö.
  6. Var noga med att välja ett erfaret byggföretag. Undersök även företaget genom er bank, förhör er om dess omdömen i ert nätverk eller läs om andras erfarenheter på nätet.
  7. Vad ingår? Är det totalentreprenad eller delad entreprenad? Var noga med att få fasta priser på alla kostnader. Ingår vitvaror, fönster, trappor m.m.? På så sätt undviker ni tråkiga överraskningar.
  8. Skriv ett avtal där ni betalar först vid inflyttning – om ni vill undvika bygglån, dubbla boendekostnader och önskar ekonomisk trygghet.
  9. Få en fast inflyttningsdatum, så att ni kan planera när ni kan flytta in i ert nya hus.
  10. Var noga med att byggföretaget levererar material och hantverk i den kvalitet som stämmer överens med vad som har avtalats.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search