Steg 5: Planera, rita huset och sök bygglov

Bygga hus-guiden fortsätter med planerings- och ritningsfasen. Det är nu vi som hustillverkare kommer in på riktigt! När du har valt vilket husföretag du vill arbeta tillsammans med är det dags att låta drömmarna ta form och göra de första planritningarna. Våra hus kan kombineras på alla möjliga sätt och med stora valmöjligheter gällande material och design kan vi ta fram ett hus som ser ut precis som du tänkt dig. Våra säljare och arkitekter är erfarna rådgivare inom huskonstruktion och kan vägleda dig både i estetiska och praktiska frågor.

  • I den här fasen är det många beslut som ska fattas och det är värt att låta det ta lite tid. Fundera igenom dina val ordentligt och lyssna på magkänslan, så kommer du garanterat att bygga ett hus som du kan trivas i under många år.
  • Med planritningen färdig är det dags att ansöka om bygglov. Det tar upp till tio veckor för kommunen att besluta och handläggningstiden förlängs om det behövs göras några ändringar.
  • När bygglovet är beviljat så ansöker HusCompagniet om ett tekniskt samråd där ni tillsammans med kontrollansvarig och kommunen går igenom hur arbetet ska organiseras.
  • Så snart som möjligt efter det tekniska samrådet beviljas ett startbesked. Snart därefter sätter vi spaden i marken.

TILLBAKA TILL ÖVERSIKTEN

Klicka här så kommer du tillbaka till översikten med alla faserna i vår bygga hus-guide.

VIDARE TILL NÄSTA FAS

Klicka här så kommer du vidare till nästa fas i vår bygga hus-guide.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search