Bygga hus steg för steg

Vi är nog många som hoppas kunna förverkliga husdrömmen någon gång i livet. För den som har chansen finns det alla möjligheter att designa ett hus att trivas i under många år framöver. Men det är flera stora och ibland svåra beslut som ska fattas på vägen och det är därför bra att veta vad man ger sig in på och vara påläst. Vi har satt samman en guide med hur det går till att bygga hus steg för steg. Allt för att vägleda dig på ett så bra sätt som möjligt genom de olika faserna av husbyggande, från idé till inflyttning.

1. Hitta rätt tomt

Vår guide när du ska bygga hus steg för steg börjar med tomten. Fundera över var du vill bo och se var du har möjlighet att få tag i den tomt du vill ha.

Läs mer

2. Skaffa bra inspiration

Inspirationsfasen är kanske den roligaste fasen – för då är allt möjligt. Använd fantasin och fundera över vad du gillar.

Läs mer

3. Utgå från dina behov

Vid den här tidpunkten blir husdrömmen mer konkret. Du börjar tänka praktiskt och ställa frågor som berör familjens behov i ert nya hus.

Läs mer

4. Dags att lösa ekonomin

Lånelöfte och byggbudget är viktiga delar för att du ska lyckas med ditt husprojekt. Nu handlar det om att omvandla drömmarna till ett realistiskt förslag.

Läs mer

5. Planera i lugn och ro

Nu börjar snart dina drömmar ta form. Det är dags för idéer och tankar att ritas upp och planeras mer i detalj.

Läs mer

6. Få kontraktet på plats

Tack vare att vi erbjuder totalentreprenad behöver du bara skriva kontrakt med oss. Vi ordnar allt annat som krävs.

Läs mer

7. Nu sätter bygget igång

När det första spadtaget tas på tomten, går den sista delen av projektet i gång – och drömmen om ert nya hem kommer snart att bli förverkligad.

Läs mer