Värt att veta inför ditt husbygge

Det finns mycket att hålla koll på när du ska bygga ditt eget hus. Det kryllar av svåra facktermer och komplicerade regelverk. För att göra det lite enklare för dig har vi samlat aktuell information om det mesta som är värt att veta. Här hittar du tips, goda råd och lättbegripliga förklaringar till sånt som är praktiskt, ekonomiskt eller bara väldigt skönt att känna till. Allt för att du ska kunna göra ett tryggt husköp.

SÅ FUNGERAR BOVERKETS NYA REGLER FÖR NÄRA-NOLLENERGIBYGGNADER

Senast den 31 december 2020 ska alla nya byggnader vara nära-nollenergibyggnader. Läs mer om vad det innebär för dig som ska bygga nytt hus.

kret-15_568_1000x650

FÄRRE VATTENSKADOR MED BÄTTRE VÅTRUMSVÄGGAR

Blotta tanken på en vattenskada får de flesta husägare att svettas lite extra. Det är dyrt, omständligt och tar lång tid att åtgärda. Här får du tips på hur du undviker problemen.

Amorteringsregler

DE NYA AMORTERINGSKRAVEN – SÅ FUNGERAR DET 2018

Den 1 mars 2018 skärptes amorteringskraven, vilket innebär att en del nya låntagare behöver amortera mer än förut. Här får du koll på vad som gäller.

Betala när du flyttar in - HusCompagniet

BYGG DITT HUS NU OCH BETALA FÖRST NÄR DU FLYTTAR IN

Det är en stor investering att bygga ett nytt hus.  Därför är det viktigt att du känner dig i trygga händer.  När du bygger hus med oss behöver du inte betala förrän efter slutbesiktning, dagen då du flyttar in.

arkitektritadehus

DITT ARKITEKTRITADE HUS – NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA

Vi tror att du som vill rita hus tillsammans med oss är en medveten person som inte tummar på varken kvalitet, funktion eller estetik.

img_0224_1000x650

SÅ GÅR DET TILL ATT DESIGNA DITT EGET HUS

Den vanligaste frågan vi får från våra blivande kunder är om det är möjligt att bygga deras husidé. Svaret är nästan alltid ja.

engholm

VÄRDEUTVECKLING – SÅ MYCKET HAR VÄRDET PÅ HUS STIGIT DE SENASTE FEM ÅREN

Bostadspriserna har stigit kraftigt de senaste åren. Högkonjunkturen och den långvariga minusräntan har drivit upp priserna till nya höjder.

allerum-karta

DETALJPLANEN FÖR VÅRT NYA PROJEKT I ALLERUM GODKÄND

Strax norr om Helsingborg, i natursköna Allerum, planerar vi att bygga 20 friliggande villor de närmaste åren. I somras godkände kommunstyrelsen i Helsingborg detaljplanen för Allerumsprojektet och exploateringsavtalet.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search