Värt att veta inför ditt husbygge

Det finns mycket att hålla koll på när du ska bygga ditt eget hus. Det kryllar av svåra facktermer och komplicerade regelverk. För att göra det lite enklare för dig har vi samlat aktuell information om det mesta som är värt att veta. Här hittar du tips, goda råd och lättbegripliga förklaringar till sånt som är praktiskt, ekonomiskt eller bara väldigt skönt att känna till. Allt för att du ska kunna göra ett tryggt husköp.

puff-industriell-stil

HUS I INDUSTRIELL DESIGN – INSPIRERAS AV BERLIN OCH NEW YORK

Våra hus i industriell stil är framtagna för dig som älskar den urbana loftkänslan. Enorma spröjsade fönster skapar ett fantastiskt ljusinsläpp och spännande materialval ger huset sin unika karaktär.

1000x500-vart-att-veta

AVSKALAT OCH FORMSTARKT – DANSK DESIGN NÄR DET ÄR SOM BÄST

Våra hus i minimalistisk stil är bland de mest populära hos kunderna. Med sina rena linjer, stora fönsterpartier och starka grafiska profil älskas de av de flesta, inte minst arkitekterna.

abs18

ETT TRYGGARE HUSKÖP MED ABS 18

När du tecknar avtal med HusCompagniet så tecknar du det nya entreprenadavtalet ABS 18, vilket ger dig som husköpare ännu större trygghet.

Bygga stenhus med tegel

SNYGGT OCH KLIMATSMART ATT BYGGA HUS MED TEGEL

När du väljer att bygga hus med tegel så bygger du inte bara ett vackert hus, utan skapar förutsättningar för en ännu bättre livskvalitet.

Bygga hus steg för steg

BYGGA HUS STEG FÖR STEG

Att bygga ett eget hus är en stor händelse i ens liv. Det viktigaste för oss är att erbjuda dig som husköpare en trygg affär och att ge dig inblick i viktiga delar av processen.

Stenhus-minimalistiskt-Uformat-HusCompagniet

10 SKÄL TILL ATT BYGGA ETT STENHUS, HUS MED TEGELFASAD

Varför bygga hus med tegelfasad? För att det är en hållbar lösning och blir en mer långsiktig och prisvärd investering. Här följer tio argument till varför det är bättre att bygga hus med stenfasad.

Vardagsrum-stora-fonster-HusCompagniet

LJUS ÄR VIKTIGT FÖR VÅRT VÄLMÅENDE – 8 TIPS ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA BYGGA HUS

Vi har stort behov av naturligt ljus – inte minst här i Norden. Här har vi samlat tips och bilder som hjälper dig att skapa naturliga ljusflöden i ditt husbygge.

om_os_slider1

FRÅN ANSÖKAN OM BYGGLOV TILL SLUTSAMRÅD – SÅ GÅR BYGGLOVSPROCESSEN TILL

Alla som ska bygga hus behöver söka bygglov hos kommunen, men många känner inte till att det kan ta lång tid från det att du skickar in din ansökan till dess att bygglovet beviljas.

landingpage_jonstrup_forside_1000x500

7 SMARTA TIPS ATT HITTA TOMT OCH ATT TÄNKA PÅ VID TOMTKÖP

Resan mot drömhuset börjar många gånger med att hitta rätt tomt. Vissa har turen att hitta den perfekta tomten direkt, för andra kan det ta år av letande. Oavsett så gäller det att vara aktiv och uppmärksam, samt att fundera på vilka lägen och förutsättningar som passar dig och din livsstil.

Amorteringsregler

DE NYA AMORTERINGSKRAVEN – SÅ FUNGERAR DET 2018

Den 1 mars 2018 skärptes amorteringskraven, vilket innebär att en del nya låntagare behöver amortera mer än förut. Här får du koll på vad som gäller.

Betala när du flyttar in - HusCompagniet

BYGG DITT HUS NU OCH BETALA FÖRST NÄR DU FLYTTAR IN

Det är en stor investering att bygga ett nytt hus.  Därför är det viktigt att du känner dig i trygga händer.  När du bygger hus med oss behöver du inte betala förrän efter slutbesiktning, dagen då du flyttar in.

engholm

VÄRDEUTVECKLING – SÅ MYCKET HAR VÄRDET PÅ HUS STIGIT DE SENASTE FEM ÅREN

Bostadspriserna har stigit kraftigt de senaste åren. Högkonjunkturen och den långvariga minusräntan har drivit upp priserna till nya höjder.

allerum-karta

DETALJPLANEN FÖR VÅRT NYA PROJEKT I ALLERUM GODKÄND

Strax norr om Helsingborg, i natursköna Allerum, planerar vi att bygga 20 friliggande villor de närmaste åren. I somras godkände kommunstyrelsen i Helsingborg detaljplanen för Allerumsprojektet och exploateringsavtalet.

arkitektritadehus

DITT ARKITEKTRITADE HUS – NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA

Vi tror att du som vill rita hus tillsammans med oss är en medveten person som inte tummar på varken kvalitet, funktion eller estetik.

img_0224_1000x650

SÅ GÅR DET TILL ATT DESIGNA DITT EGET HUS

Den vanligaste frågan vi får från våra blivande kunder är om det är möjligt att bygga deras husidé. Svaret är nästan alltid ja.

SÅ FUNGERAR BOVERKETS NYA REGLER FÖR NÄRA-NOLLENERGIBYGGNADER

Senast den 31 december 2020 ska alla nya byggnader vara nära-nollenergibyggnader. Läs mer om vad det innebär för dig som ska bygga nytt hus.

nyckelfardiga-hus-puff2

TOTALENTREPRENAD FÖR DITT NYCKELFÄRDIGA HUS

HusCompagniet erbjuder totalentreprenad. För dig som husköpare innebär det att du tecknar enbart ett kontrakt. Vi tar ett helhetsansvar för det juridiska och praktiska i bygget av ditt nyckelfärdiga hus, från projektering till inflyttning.

byggprocess

SÅ SER VÅR BYGGPROCESS UT

Det är framför allt i de första delarna av byggprocessen som du som beställare är aktiv. I själva projekteringsfasen designar och planerar vi ditt hus så att det blir precis som du har tänkt dig.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search