HusCompagniet

 

Genomtänkta detaljer som vackra dörrar och fönster ger huset en charm som är svår att hitta i andra typer av hus. Trädetaljer och snickerier, tillsammans med en fasad i tegel eller puts för tankarna till flera hundra år gamla hantverkstraditioner. Det är en stil som fungerar i de flesta husformer och med sadel- eller valmat tak, med eller utan takfot. Denna traditionella hustyp är vanligast som 1,5-planhus, men passar även bra att bygga med en eller två våningar. Hos oss har ni en enorm frihet att skräddarsy just ert drömhus.

Spröjsade fönster, höga golvlister och vackra brädgolv skapar en romantisk känsla i huset. Franska pardörrar som delar av matplats från vardagsrum är ett exempel på element som hör stilen till. Luftiga sällskapsytor och ett rejält kök med plats för stora sällskap ger huset den där familjära atmosfären. Huset blir något alldeles extra tillsammans med en lummig trädgård. Slå dig ner i rosenbersån med frukostbrickan en ljum sommarmorgon och njut av ditt fantastiskt vackra hus.

 

Det här utmärker den traditionella stilen

Traditionsrik arkitektur med familjär känsla

Stilen blev populär på 1915-talet och är en skandinavisk klassiker. Välj en fasad i rött tegel eller vit puts för den ultimata traditionella känslan. Fönsternas placering och proportioner har en central roll, där de gärna är symmetriskt fördelade runt huset. En frontespis ovanför entrén är pricken över i för ett trevligt välkomnande. De sociala rummen får gärna kännas rymliga med plats för många gäster, medan sovrummen kan få bli mer intima med snedtak och takfönster en våning upp. Stilen ger en varm och familjär känsla som ögat känner igen.

Detaljerna i fokus

Ingen annan stil är så detaljrik som denna. Det går att göra på flera olika sätt men det finns ett par stiltypiska element som är bra att få med för att skapa den traditionella karaktären. Svart eller rött tegeltak med hög resning, och sidohängda vita fönster med spröjs. Även de små detaljerna spelar roll, så som en vacker handledare i trä längs trappan, dekorativa beslag och dörrhandtag, eller stuckatur i mötet mellan vägg och tak.

Ombonat och romantiskt

För att få huset att kännas riktigt hemtrevligt på det där romantiska viset kan du hålla basen i rummen ljust målade, och inreda med charmiga möbler. Blanda gärna rustika loppisfynd med mer moderna och stilrena möbler. Allt med en handgjord känsla passar som handen i handsken. Du kan även klä väggar och dörrar med träpanel om du vill förstärka den lantliga stilen. En härlig blandning av gammalt och nytt skapar en trygg ombonad inredning där du kan få din personliga stil att lysa