10 goda råd när du ska bygga nytt hus

Många drömmer om att bygga ett nytt hus som är helt anpassat efter familjens alla behov. Det är en resa från husdröm till drömhus och många frågor och beslut som ska tas på vägen. Här kommer några goda råd att tänka på längs vägen.

1. Kartlägg behoven

Det första steget när ni ska bygga nytt hus är att kartlägga familjens önskemål och behov. Kom ihåg att tänka långsiktigt. Mode, trender, familjens förutsättningar och behov ändrar sig med tiden.

2. Skaffa inspiration

Skaffa inspiration genom att besöka olika visningshus, hemsidor, bloggar och läs broschyrer från olika husföretag.

3. Hitta husleverantör som kan bygga ert nya hus

Hur ser ekonomin ut? Boka ett möte med en husleverantör och stäm av era husönskemål i förhållande till er ekonomi och byggbudget. Husleverantören hjälper er att ta fram ett realistiskt förslag för ert nya hus. Kontakta sedan banken för att få ett lånelöfte.

4. Välj rätt tomt

Få eventuell hjälp med att välja rätt tomt och få rådgivning av byggföretaget om markförhållanden, lokalplaner, husets placering, m.m.

5. Tänk långsiktigt när du ska bygga nytt hus

Tänk på husets material för framtida underhåll samt drift. Hus med bra isolering sparar både på värmekostnader och ger bra inomhusmiljö.

6. Ta referenser

Var noga med att välja ett erfaret byggföretag. Vad säger andra som valt att bygga nytt hus med företaget? Undersök även företaget genom er bank, förhör er om dess omdömen i ert nätverk eller läs om andras erfarenheter på nätet.

7. Välj totalentreprenad

Vad ingår? Är det totalentreprenad eller delad entreprenad? Var noga med att få fasta priser på alla kostnader. Ingår vitvaror, fönster, trappor m.m.? På så sätt undviker ni många av de tråkiga överraskningar som kan dyka upp när man ska bygga nytt hus.

8. Betala vid inflyttning

Skriv ett avtal där ni betalar först vid inflyttning – om ni vill undvika bygglån, dubbla boendekostnader. Det ger er ekonomisk trygghet när ni ska bygga ert drömhus.

9. Få ett fast datum

Få en fast inflyttningsdatum, så att ni kan planera när ni kan flytta in i ert nya hus.

10. Håll koll på kvaliteten

Var noga med att byggföretaget levererar material och hantverk i den kvalitet som stämmer överens med vad som har avtalats.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search