Varför bygga ett stenhus – Hus med trästomme och tegelfasad?

En vanlig fråga som vi får från våra kunder är varför man ska välja att bygga stenhus och menar många gånger hus med tegelfasad. Förutom att tegel är vackert att vila ögat på så är våra hus smarta och hållbara. Vi på HusCompagniet bygger våra hus med en beprövad teknik. Den bärande träkonstruktionen byggs inomhus i en kontrollerad miljö för högre kvalitetssäkring. Huset monteras och reses sedan på plats inom två dagar. Väl på plats gör vi på samma sätt som man byggt hus i alla tider. Vi murar sten för sten och tummar inte på kvaliteten. Vi är övertygade om att sten är det ultimata byggmaterialet. Det är stabilt, helt naturligt och bryts inte ned av naturen. Även om konstruktionsprocesser förändras och material förädlas står våra hus stadigt och skänker dig glädje i många år.

Stenhus på vårt sätt

Hur man bestämmer vad som ska klassas som stenhus skiljer sig åt, men en vanlig definition är att huset är byggt genomgående av sten. Våra stenhus är byggda med en solid och beprövad träkonstruktion som kläs med en murad stenfasad. Husen är populära dels för dess arkitektoniska uttryck i en tidlös dansk design men också för att de är gedigna och så gott som underhållsfria. Intresset för att bygga hus med tegel har ökat och utbudet av det vackra danska teglet i olika kulörer och bränningar i kombination med de långsiktiga fördelarna har blivit en bidragande faktor.  Här kan du se hur huskontruktionen ser ut.

Förbättrad livskvalitet

Vi föredrar naturmaterial och ställer höga krav på låg energiförbrukning, minimalt underhåll och bra ljud- och inomhusmiljö. Fasaderna är nästintill underhållsfria och skyddar ordentligt mot väder och vind. De tjocka väggarna både värms och kallnar långsamt, så att ditt hus håller en behaglig inomhustemperatur året om. Därmed kan du låta raggsockorna och tjocktröjan ligga kvar i byrån när vintern smyger sig på och lägga dina pengar på annat än värmekostnader.  Vi hyllar det genuina hantverket och är extra noga med detaljerna så att helheten får en finish som lever upp till dina krav och den höga kvalitet vi vill hålla. Dansk arkitektur ligger oss varmt om hjärtat och husen är ritade efter en enkel, funktionell och estetiskt tilltalande formgivning anpassat efter ditt liv och dina behov. Livet i stenhusen, byggda på vårt sätt, skänker dig välmående och ger dig tid till annat.

Energieffektiva hus som möter framtidskraven

Alla HusCompagniets hus är framtidssäkrade och möter de skärpta kraven för nära-nollenergibyggnader med god marginal. Det innebär att de följer ett direktiv framtaget av EU:s medlemsstater för att skapa mer energieffektiva hus och byggnader. När du bygger hus med HusCompagniet kan du räkna med låga energiräkningar och bidrar samtidigt till en hållbar framtid.

En smart affär att bygga hus med stenfasad

Det behöver inte vara dyrare att bygga stenhus. De låga driftkostnaderna och det minimala behovet av underhåll gör att du i det långa loppet sparar pengar. Tillsammans med HusCompagniet kan du skräddarsy ditt hus efter dina behov och önskemål, så att du gör en bra affär och kan njuta av ditt hus i många år framöver. Beställ vår katalog här och läs mer i lugn och ro.

Besök våra visningsghus och känn skillnaden

Välkommen att besöka ett visningshus. För adress och visningstider läs mer här.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search