Varför bygga ett stenhus?

En vanlig fråga som vi får från våra kunder är varför man ska välja att bygga stenhus. Förutom att tegel är vackert att vila ögat på så är stenhus riktigt smarta och hållbara. Vi på HusCompagniet bygger våra hus på samma sätt som man byggt hus i alla tider. Vi murar sten för sten och tummar inte på kvaliteten. Och det är inte för inte som HusCompagniet blivit utsedda till årets husbyggare fem år i rad i Danmark. Vi är övertygade om att sten är det ultimata byggmaterialet. Det är stabilt, helt naturligt och bryts inte ned av naturen. Även om konstruktionsprocesser förändras och material förädlas står våra hus stadigt och skänker dig glädje i många år.

Ett riktigt stenhus

Hur man bestämmer vad som ska klassas som stenhus skiljer sig åt, men en vanlig definition är att huset är byggt av ett oorganiskt material som inte kan brytas ned av naturen. Många husleverantörer menar att de levererar stenhus bara för att fasaderna är putsade eller av tegel, trots att insidan är byggd med träreglar. För oss på HusCompagniet är det viktigt att leverera riktiga stenhus, konstruerade i solid sten med innerväggar av lättbetong. Våra hus är stabila och tysta, så att hemmet blir en lugn och behaglig oas att trivas i. I våra flerplanshus är dessutom mellanbjälklaget i betong vilket förstärker den gedigna känslan och dämpar ljudet mellan våningsplanen. Här kan du se hur huskontruktionen ser ut.

Förbättrad livskvalitet

Livet i stenhus skänker välmående och ger dig tid till annat. Fasaderna är nästintill underhållsfria och skyddar ordentligt mot väder och vind. De tjocka stenväggarna både värms och kallnar långsamt, så att ditt hus håller en behaglig inomhustemperatur året om. Därmed kan du låta raggsockorna och tjocktröjan ligga kvar i byrån när vintern smyger sig på och lägga dina pengar på annat än värmekostnader. Hus byggda av konstgjorda material eller trä löper större risk att drabbas av fukt och mögel. Utöver att det är både dyrt och obehagligt att sanera ett hus från fukt är det också många som utvecklar astma och allergi av att vistas i fuktskadade miljöer. Stenhus är motståndskraftiga mot fukt och mögel och är ett bra val för de som lider av astma och allergi. Det gäller även i valet av material inomhus, där sten, betong, kakel och klinker utsöndrar färre farliga partiklar i luften. Det är några av fördelarna med att bygga stenhus.

Energieffektiva hus som möter framtidskraven

Alla HusCompagniets hus är framtidssäkrade och möter de skärpta kraven för nära-nollenergibyggnader med god marginal. Det innebär att de följer ett direktiv framtaget av EU:s medlemsstater för att skapa mer energieffektiva hus och byggnader. När du bygger hus med HusCompagniet kan du räkna med låga energiräkningar och bidrar samtidigt till en hållbar framtid. Läs mer om nollenergibyggnader.

Hög brandsäkerhet

Sist men inte minst har stenhus hög brandsäkerhet. Stenhus konstruerade med lättbetong i bjälklagen tål extremt höga temperaturer i flera timmar, vilket minskar risken för att branden sprider sig vidare till andra byggnader i närheten.

En smart affär att bygga stenhus

Det behöver inte vara dyrare att bygga stenhus. De låga driftkostnaderna och det minimala behovet av underhåll gör att du i det långa loppet sparar pengar. Tillsammans med HusCompagniet kan du skräddarsy ditt hus efter dina behov och önskemål, så att du gör en bra affär och kan njuta av ditt hus i många år framöver. Beställ vår katalog här och läs mer i lugn och ro.

Besök våra visningsghus och känn skillnaden

Välkommen att besöka våra 4 visningshus. För adress och visningstider läs mer här.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search