Många fördelar med att bygga hus

Alla fantiserar vi om hur drömhuset skulle se ut. Vissa drömmer om slott på franska landsbygden, andra om futuristiska hus i hamnen. Många husdrömmar förblir just drömmar, men för den som har chansen att bygga hus är det en fantastisk möjlighet att göra dem till verklighet. Det finns många fördelar med att bygga nytt istället för att köpa begagnat – här hittar du några av dem.

1. Hitta drömläget att bygga hus på

Det brukar sägas att läget är det enda som man inte kan förändra och det är faktiskt helt sant. Det allra första steget till att bygga hus är att hitta en lämplig tomt – något som är både roligt och klurigt. I jakten på tomt är det viktigt att slå samman behov och önskemål. Hur verklighetstrogen bilden blir styrs förstås också av ekonomiska förutsättningar. Många gånger är det värt att kompromissa lite för att få så mycket ut av sitt husbygge som möjligt. Frågor som närhet till stad kan istället handla om hur goda kommunikationer det finns. För den som vill bo vid vattnet kanske det går att välja bort havet för ett annat vattendrag, där tomterna är billigare men känslan densamma.

2. Slipp oväntade kostnader

I valet mellan begagnat och nytt kan det vara lätt att lockas av låga utgångspriser i bostadsannonser. Det är viktigt att ha i åtanke att begagnade hus har några år på nacken, vilket innebär att du inte vet vilken mängd underhållsarbete som krävs den närmaste tiden. Slutpriset är därmed inte det definitiva priset. Kostnader för dränering, fasadmålning eller fuktskador i källaren gör att husköpet snabbt blir en dyr historia. Om du istället väljer att bygga nytt hus slipper du tänka på underhåll de första tio-femton åren. Dessutom behöver du inte betala någon fastighetsskatt. Som småhusägare betalar du en kommunal fastighetsavgift, men nybyggda hus är avgiftsfria de första femton åren.

3. Klimatsmart boende med låga driftkostnader

Forskningen går snabbt framåt när det kommer till att skapa miljövänliga hus. Vår planet har begränsade resurser och genom att hålla nere energiförbrukning och vattenanvändning gör vi framtida generationer en tjänst. När du bygger ett nytt hus finns det flera klimatsmarta val som du kan göra som dessutom har låga driftkostnader. Gedigna material som sten isolerar mot värme och kyla, vilket gör att huset håller en jämn inomhustemperatur utan extra hjälp från element och fläktar. Det är också smart att fundera på vilka värmesystem som du vill använda. Det är svårare att sänka driftkostnaderna i begagnade hus eftersom det krävs omfattande renovering för att byta värmesystem eller förbättra isolering.

4. Trevlig inomhusmiljö året om

Oavsett hur vackert det är med hus från förra sekelskiftet så är det inte alltid en lika stor fröjd att bo i dem. Dålig isolering och drag från fönster och dörrar blir snabbt ett störningsmoment på vintern. Genom att bygga hus kan du anpassa såväl värmesystem som ventilation efter såväl klimat som egna önskemål. Det förbättrar både luftkvaliteten, energieffektiviteten och din livskvalitet.

5. Skräddarsy huset efter din livsstil

Sist men inte minst är den största fördelen med att bygga hus att du får bestämma helt och hållet hur det ska se ut. Utan extra kostnad. Det är både dyrt och komplicerat att förändra planlösningen i ett begagnat hus. Genom att bygga nytt ger du plats till alla dina behov, drömmar och önskemål – från att ha ett kök med morgonsol till sovrum med balkong.

Stöd och råd genom hela processen

Chansen att få bygga hus kan låta både som en dröm och ett omöjligt uppdrag. HusCompagniets säljare ger dig stöd och goda råd genom hela husprocessen. Läs mer om resan från husdröm till drömhus här.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search