Så går det till att designa ditt eget hus

Den vanligaste frågan vi får från våra blivande kunder är om det är möjligt att bygga deras husidé. Svaret är nästan alltid ja. Varje hus rymmer en historia och när du väljer att designa ditt hus är det du som berättar den. Ditt nya hus ska avspegla den du är nu och vart du är på väg. Ditt hus gör dina drömmar och värderingar synliga och ska inredas efter det liv du vill leva. Det ska vara ett hem att trivas i. Därför är vi måna om att det är ditt hus och inte vårt. Våra säljare och arkitekter hjälper dig att hitta lösningar som passar dig och din familj, oavsett storlek, livsstil och budget.

Designa ditt hus utifrån din livsstil

På det första mötet med våra säljare kommer de att be dig beskriva ditt liv. För att kunna designa ett riktigt trivsamt hem behöver vi nämligen förstå hur din vardag ser ut. Utifrån det kan vi sedan ta fram ett planlösningsförslag för huset. Din nuvarande och framtida familjesituation styr hur många rum du behöver ha i huset. Om familjen kommer att växa de närmaste åren behövs det kanske fler sovrum, medan sovrum som tillhör barnen som är på väg att flytta hemifrån så småningom kan göras om till gästrum eller kontor. Hur många sovrum som behövs bestämmer också storleken på huset och därmed hur många våningar som behövs. Trappor kan bli ett bekymmer med småbarn eller om du som husköpare befinner dig i ett senare skede av livet. Då finns risken att rummen på ovanvåningen inte används.

Ett hem som sätter guldkant på tillvaron

När planlösningen väl är på plats börjar det riktigt roliga! Då är det dags att designa rummen i ditt hus. Här är valmöjligheterna oändliga och du får välja allt från kakel till detaljer som braskaminer. Men återigen bör du gå tillbaka till dig själv och din livsstil. Vilka intressen har du, vad tycker du om att göra och vad slipper du helst? Matlagningsfantasten vill säkerligen ha ett stort och rymligt kök med massor av finesser, medan den som oftast mikrar färdigrätter sällan behöver köksö och de senaste vitvarorna. Om du tycker om att vistas i trädgården kan det vara härligt med att kunna nå den via en köksingång eller en altandörr. Ett riktigt väldesignat hus underlättar och förbättrar ditt liv. Det sätter helt enkelt guldkant på tillvaron. Att bygga nytt hus ger dig alla möjligheter att förverkliga drömmar, oavsett om det gäller en walk-in-closet eller ett garage att meka i. Vi hjälper dig att anpassa dina önskemål efter budgeten utan att tumma på kvalitet eller design.

Är du nyfiken på hur processen går till så kan du kika på guiden bygga hus steg för steg.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search