En genomtänkt och välbeprövad byggkonstruktion

För oss på HusCompagniet har det alltid varit självklart att bygga hus med en välbeprövad gedigen konstruktion och stenfasad. Det är både snyggt, solitt och är riktigt smart. En genomtänkt byggkonstruktion ger dig både ekonomiska fördelar och ett behagligt liv i ditt hus. Samtidigt som huset är energieffektivt är det tyst med en behaglig ljudmiljö och håller en skön inomhustemperatur året om.

Tätt hus med låg energiförbrukning

De tjocka ytterväggarna är välisolerade med särskilda installationszoner som säkrar eldragning utan att påverka klimatskalet så att du får en jämn och skön rumstemperatur. Ditt hem ska vara en lugn och trivsam oas där du slipper tassa runt i raggsockor.

Byggkonstruktion i naturmaterial – en hållbar investering

Valet av sten som fasadmaterial är enkelt – sten är nämligen ett helt oorganiskt material som inte bryts ner av naturen och är motståndskraftigt mot väder, vind och fukt. Stenfasaden är byggt av tegel som muras sten för sten enligt ett traditionellt hantverk. Ett naturligt material som är solitt och överlägset allt annat. Tegel åldras vackert och blir inte risigare med åren – tvärtom. Därmed får du ett minimalt underhåll på fasaden och kan lägga tid och pengar på annat. Dessutom har hus med stenfasad ett högt andrahandsvärde så chansen är stor att du får tillbaka din investering.

Den inre bärande konstruktionen är byggd med stor omsorg över alla delar i trä och monteras i en kontrollerad miljö i fabrik.  Det gör att konstruktionen har väldigt kort exponering för väder och vind som i sin tur minskar risken att drabbas av fukt. Det skänker dig och familjen välmående.

Som pricken över i gör den gedigna isoleringen också huset väldigt tyst och behagligt, utan störande ljud och buller.

Klimatet jublar

Vi gör medvetna val gällande fossila byggprodukter genom att minimera användning av betong, plast och stål i balans med användning av trä. Produktion av stål och betong bidrar till koldioxidutsläpp och genom att ha trä i den bärande konstruktionen minimerar vi dessa utsläpp.

Trä lagrar koldioxid från planta genom hela husets livstid. Tegel är inte bara 100% tillverkat av naturens råvaror, det är också helt återanvändbart. Dessutom är hela konstruktionen så välisolerad att den bidrar till väldigt låg energianvändning.

Om du vill bidra till minskade koldioxidutsläpp så blir det med andra ord ett helt rätt val.

BOKA
TID FÖR MÖTE

Vill du veta mer om hur du skulle kunna förverkliga dina husdrömmar? Boka tid för ett förutsättningslöst möte.

BESTÄLL
VÅR KATALOG IDAG

HusCompagniets katalog är fylld med inspiration och information för dig som vill bygga ditt drömhus.

KONTAKTA
OSS GÄRNA

När du väljer ett hus från HusCompagniet är du i trygga händer. Kontakta oss så berättar vi mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search