I det här teglade stenhuset från HusCompagniet, byggår 2014, bor Yvonne och Anders ”Puskas” Ljungberg. Boytan är 120 kvadratmeter fördelat på tre rum och kök.

Högt till tak hos Yvonne och Anders ”Puskas”

Yvonne och Anders ”Puskas” Ljungberg bor sedan 2014 i ett knäckhus från HusCompagniet. Det stora trädäcket i söderläge används flitigt under soliga sommardagar. Uterummet i väster fungerar som ett ljust extrarum från vår till höst.

Yvonne och den tidigare MFF-profilen Anders ”Puskas” Ljungberg, båda pensionerade gymnasielärare, har låtit bygga ett flertal hus på olika orter genom åren. Efter ett tag i lägenhet på Ön, Limhamn med utsikt över Öresundsbron och Malmö stad längtade de tillbaka till Höllviken. När tillfället om att köpa en avstyckad tomt dök upp slog de till.

– Jag körde några varv och hittade en tomt som var till salu genom ett annat husföretag. Jag frågade om de ville sälja och det ville de, så vi hade tur, berättar Anders och fortsätter:

– Jag ville hit igen. Min farmor och farfar hade en stuga i närheten och vi var alltid här på somrarna.

Ett underhållsfritt boende

Paret visste vad de ville ha – ett enplanshus i sten med uteplats i söder och sydväst. De har tidigare haft trähus och ett putsat hus som krävde ommålning.

– I det här huset slipper vi all ommålning. Det är likadant med tomten, vi ville ha så lite jobb som möjligt, berättar Yvonne.

– Nu ville vi ha ett fuktsäkert och så underhållsfritt boende som möjligt. Vi ville också ha ett hus som var annorlunda och som smälte in i omgivningen, säger Anders och fortsätter:

– Det var tillfälligheter som gjorde att vi fick upp ögonen för HusCompagniet men när vi hade sett deras hustyper och förslag så blev vi väldigt intresserade. Sen gällde det att få plats för huset, en del av tomten är prickad mark och får inte bebyggas.

Bra stöd i vår urvalprocess

Ett besök i HusCompagniets visningshus i Klagshamn blev utgångspunkt när det nya huset skulle utformas. Till sin hjälp hade de Tord Olofsson från HusCompagniet. För att få plats på tomten beslutade de sig för ett knäckhus.

– Vi fick förslag från Tord och kom själv med idéer. Till slut hittade vi rätt. Vi valde till exempel att ha stora fönster för ljusets skull och två stora och bra badrum med öppningsbara fönster. Vi valde ett vitlaserat askgolv med övergångar i stället för trösklar, säger Yvonne.

– Det var mycket flexibelt och vi kunde välja fritt hur vi ville ha huset. Att det följde byggnormen såg säljaren till, säger Anders.

En rymlig känsla och kontakt mellan kök och allrum stod på önskelistan och därför har huset öppen planlösning och högt till tak.

– Vi ville ha en mer ombonad känsla och valde därför trätak i alla rum. Vi valde också infällda spotlights i taket, det ger en mysig känsla, menar Yvonne.

Extrautrustat kök

Köket från HTH är extrautrustat med jalusiskåp och har en stor köksö med rundade hörn. För att få mer plats till glas och porslin valde paret ett vitrinskåp på utsidan av köksön mot vardagsrummet, där det även finns en vinkyl. Vasken och bänkskivan av träfiber som liknar granit är av återvunnet material.

– Vi har belysning i sockeln vilket ger ett fint ljus i köket, säger Yvonne och fortsätter:

– Det är trevligt att man kan se vardagsrummet och utemiljön från köket.

Uterum och trädäck

Från köket finns en utgång till det stora trädäcket i söderläge som rymmer ett flertal sittplatser. Ett stort inglasat uterum i väster används flitigt från vår till höst.

– Jag sitter gärna utomhus i soffan och läser en bok när solen är framme. Vi är också ofta i uterummet där vi har sol hela dagen, berättar Yvonne.

Golvvärme i alla rum

Huset värms upp av en värmepanna och har golvvärme i alla rum.

– Golvvärme är outstanding enligt min uppfattning och det ger ganska låga uppvärmningskostnader. Är du varm om fötterna så är du varm om hela kroppen, menar Anders.

– Dessutom slipper vi alla element. Vi har också en öppen spis men det är sällan vi använder den eftersom huset har en så behaglig värme, den används mer som mysfaktor, säger Yvonne.

Stormtrivs i nya huset

Paret Ljungberg har bott i huset sedan sommaren 2014 och de stormtrivs.

– Jag är verkligen nöjd med utseendet på huset som har ett snyggt skimrande mörkt tegel, säger Yvonne.

– Det stora rummet är fantastiskt. Atmosfären, höjden i rummet och kontakten med köket blev riktigt bra, säger Anders.

Hus med god kvalitet

Att HusCompagniet är noga med att uppföra husen i tid är något som paret uppskattar.

– De har bra service och bemötande och det är väldigt positivt. Framförallt uppskattar vi HusCompagniet för att de har en god kvalitet på husen, säger Anders.

Här hittar du lite fler bilder

Anders ”Puskas” Ljungberg

Den tidigare MFF-profilen och mittfältaren Anders ”Puskas” Ljungberg har fått en rad priser genom åren. Svenska Dagbladets Bragdguld 1979, fyra SM-guld och silver i UEFA Champions League är några av dem. Efter sin karriär som fotbollsspelare i MFF jobbade han som gymnasielärare på byggprogrammet inom måleri på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Han fortsatte som fotbollstränare på fritiden under 25 år. Nu anlitas han av MFF för att berätta om aktuella matcher, om klubben och om sin tid som mittfältare. Han anlitas även som föreläsare av en rad olika företag och organisationer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search