Lantligt läge med närhet till stan – våra projekt i Allerum

Strax norr om Helsingborg ligger natursköna Allerum. Det lilla samhället har med åren vuxit samman med grannbyn Hjälmshult till en och samma ort. I Allerum är vardagen enkel. Byns grundskola undervisar elever till och med årskurs sex och för de mindre barnen finns hela två förskolor. Till Helsingborg tar det knappt 25 minuter med stadsbussen och nära tillhands finns tågstationen i Ödåkra, där tågen tar dig till både norr- och söderut.

Perfekt för livsnjutaren

Allerum passar perfekt för den som vill sätta guldkant på livet. Här finns en av nordvästra Skånes största golfbanor, Allerums golfklubb, med 27 hål och möjlighet för både nybörjare och proffs att spela och träna golf. Utöver golfen har Allerum ett rikt föreningsliv med ett flertal andra idrottsföreningar, ryttarföreningar och scoutkår. För den shoppingsugne finns Väla, ett av Sveriges största köpcenter med fler än 200 butiker, restauranger och caféer nära beläget.

En plats med historia

Allerum har långsamt vuxit fram omkring kyrkan och det är här vi hittar byns äldsta bebyggelse, med anor från 1800-talet. De gamla gårdarna Klockaregården och Skomakaregården bidrar till den lantliga idyllen. Byn växer i etapper och har på senare år blivit en populär bostadsort, inte minst bland barnfamiljer som söker sig till landsbygden utan att tappa närheten till stan. På Jonstorpsvägen strax söder om byn planerar HusCompagniet att bygga ett flertal nya hus. Om du vill veta mer om projektet är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@huscompagniet.se eller fyll i formuläret nedan.

Status projektet

Sommaren 2018 godkände kommunstyrelsen i Helsingborg detaljplanen för Allerumsprojektet och exploateringsavtalet. Nu inväntas kommunens exploateringsplan för området. Så fort en plan är presenterad kan vi på HusCompagniet fortsätta planen för utbyggnaden av våra hus. Håll utkik på den här sidan för mer information. Fyll gärna i intresseanmälan nedan så du information av oss inför områdets säljstart.

 

Antal tomter: 20 st
Tomtstorlekar: 700-900 kvm
Status: Planering pågår

Jag är intresserad av att höra mer.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search