HusCompagniet

Ditt arkitektritade hus på bästa läge
Läget är A och O för att ditt arkitektritade hus ska bli något utöver det vanliga. Antingen hittar du din tomt på egen hand eller köper en av oss. Tomtens placering avgör vilka förutsättningar det finns för husbygget. Utanför storstaden eller på landet är flexibiliteten kring placering och storlek större, medan tomter belägna i villaområden eller annan tät bebyggelse kan kräva att man bygger på höjden och behöver rätta sig efter riktlinjer kring utseende och placering.

Redan på tomtvisningen bör du fundera över hur du vill placera huset efter solljuset, utsikter och omgivningen. Vid designen av planlösningen ska du noga fundera över de rum där du tillbringar mycket tid vetter åt håll där antingen solen når in eller där du kan njuta av utsikten. Våra arkitekter hjälper dig att ta fram lösningar som nyttjar tomten och dina önskningar maximalt. Är du osäker så har vi massor av erfarenheter och goda exempel att inspireras av. Vi ser till att allt följer de regler och riktlinjer som gäller i området. 

Arkitektritat hus HusCompagniet

Det första intrycket
Det första vi ser när vi tittar på ett hus är utsidan. Vi bygger hus i dansk design för att det är stilrent, funktionellt och enkelt. Det går att sätta sin egen stil på sitt arkitektritade hus genom att välja form, färg, struktur, tak, fönster och dörrar. Våra hus har tegelfasad i original. Du kan också välja att få en putsad fasad eller en fasad i trä.

Husen går att få i flera former. Om du vill ha ett rakt hus, ett hus byggt i vinkel, i formen av ett H, ett T eller med knäckt form är helt och hållet upp till dig eller tomtens förutsättningar. Genom att välja form, vinkel och lutning på taket sätter du stilen för ditt arkitektritade hus. Sadeltak ger ett traditionellt utseende medan platt tak känns modernt och funkis. Fönster och dörrar sätter pricken över i:et för den designade känsla som huset utstrålar. Våra duktiga arkitekter och säljare dig att rita ett hus som andas medvetenhet och elegans så att förbipasserande suckar drömmande.

Arkitektritade hus i dansk design

Trend, tidlöshet och hållbarhet
Forskningen går snabbt framåt när det kommer till att skapa miljövänliga hus. Vår planet har begränsade resurser och genom att hålla nere bland annat energiförbrukning gör vi framtida generationer en tjänst. När du bygger ett nytt hus finns med oss gör du per automatik ett klimatsmart val. Gedigna material som isolerar mot värme och kyla, vilket gör att huset håller en jämn inomhustemperatur året runt vilket minskar energiförbrukningen. Läs mer om vår unika konstruktion och dess fördelar. Det är svårare att sänka driftkostnaderna i begagnade hus eftersom det krävs omfattande renovering för att byta värmesystem eller förbättra isolering.

Arkitektritat 1,5-planhus HusCompagniet

Här kan du titta närmare på våra olika husmodeller.