HusCompagniet
 1. Sten för sten som du vill ha det
  När du bygger ett hus med oss kan du påverka exakt hur det ska se ut. Våra hus byggs efter dina önskemål i en tidlös och stilren dansk design. Den bärande konstruktionen i trä, med en väl beprövad teknik, prefabriceras och monteras inomhus. Det gör att vi kan resa ett tätt hus inom några dagar. Därefter muras huset enligt traditionellt hantverk, sten för sten. Idag finns det ett stort utbud av vackert danskt tegel i olika kulörer och bränningar – du kan välja tegel som passar din smak och stil.

 2. Tegelsten är helt naturligt material
  Tegel som fasadmaterial är ett naturligt material tillverkat av sand, lera, vatten och eld. Tegelsten är dessutom ett återanvändbart material som inte skadar mark, grundvatten eller andra delar av vår natur.

 3. Hus med stenfasad åldras vackert
  Väljer du hus med fasad av tegel blir huset vackrare med åren. Din stenfasad åldras med värdighet och kommer vara minst lika estetiskt tilltalande om 100 år.

 4. Stenfasad kräver minimalt underhåll
  Tegel är en nästintill under­hållsfri lösning, perfekt för dig som inte iden­tifierar dig som en “handyman” utan hellre spenderar din tid på annat.

 5. Lång livslängd
  Sten är ett solitt material som står stabilt genom väder och vind i många år. I kombination med den gedigna bärande stommen i trä är det en långsiktig och hållbar investering.

 6. Låg uppvärmningskostnad
  Tegelfasaden tillsammans med vår fullisolerade trästomme i flerskikt ger ett tätt och välisolerat hus med en solid stenkänsla och låg energianvändning.

 7. Hållbart på alla sätt
  När vi bygger hus med trästomme och stenfasad skapar vi ett hus som bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Trämaterial lagrar koldioxid från trädet genom hela husets livstid. Tegel är inte bara 100% tillverkat av naturens råvaror, det är också helt återvinningsbart. Dessutom är hela konstruktionen välisolerad, vilket bidrar till låg energiförbrukning.

 8. Skönt och jämt inomhusklimat året runt
  De välisolerade väggarna i flerskikt och den moderna uppvärmningstekniken skapar ett behagligt inomhusklimat året om. Så du kan låta raggsockorna och tjocktröjan ligga kvar i byrån när vintern smyger sig på, och känna dig trygg med att uppvärmningskostnaderna hålls på en låg nivå.

 9. Fuktsäker byggnadsteknik
  Våra hus har en bärande träkonstruktion som byggs inomhus i en kontrollerad och torr miljö vilket gör den helt kvalitetssäkrad. När ditt hus monteras sitter fönster och dörrar redan färdigmonterade i ytterväggen. Det gör att vi kan montera och få ditt hus tätt på endast en till två dagar. Huset står inte oskyddat under byggtiden vilket säkerställer att du får ett fuktsäkert hus. Vår fuktsäkra byggnadsmetod borgar för högsta kvalitet och en sund inomhusmiljö.

 10. Högt andrahandsvärde
  Hus med stenfasad har ett högt värde på andrahandsmarknaden idag. Om du en dag bestämmer dig för att sälja ditt hus är sannolikheten stor att du ditt hem står sig väl i andrahandsvärde jämfört med andra hus.