HusCompagniet

Det här är en planlösning där du får plats med det mesta. I det här huset släpps ljuset in till husets kärna från alla väderstreck och skapar en trivsam inomhusmiljö. Den öppna planlösningen bidrar till en frihet i rörelse och maximal användning av ytorna. Både till vardags och till fest.

Från den rymliga och inbjudande entrén fäster ögat blicken långt fram i huset, vilket förstärker känslan av ett stort och rymligt hus. Från entrén har du även direkt kontakt med grovköket, som har en praktisk utgång direkt tillgång till trädgården. 

När du fortsätter in i huset ligger två sovrum och ett badrum på höger sida. På vänster sida ligger ett öppet allrum som passar perfekt som tv-rum eller en extra umgängesyta. Allrummet kan enkelt göras om till extra sovrum om familjen får tillökning. En fristående vägg skiljer allrummet från köket utan att kontakten går förlorad. 

Att köket ligger fritt med rundgång gör att du upplever det som extra luftigt. Den stora ytan möjliggör även till val av olika kökslayout. Den stora köksön skapar en fin arbetsyta som kan användas av flera samtidigt vid matlaging och du slipper trängas. En härlig samlingsplats för hela familjen.

Generösa fönsterpartier med dörrar ut till trädgården och terrassen skapar en öppen känsla där du rör dig fritt mellan inne och ute. Matplatsen kan flyttas ut på terrassen stora delar av året eftersom den är indragen under tak. Här får du en skyddad uteplas och kan förlänga utesäsongen. Det går också att enkelt bygga om terrassen till uterum och sudda bort gränsen mellan ute och inne.

Vardagsrummet ligger i kontakt med matplatsen, vilket gör det till en social plats där det blir naturligt att umgås. En vanlig dag sker aktiviteterna i vardagsrummet separat från resten av huset. Vid tillfällen då ni är fler flyter gränsen mellan vardagsrum och matplats ihop och ger möjlighet för ett enda stort rum. Från vardagsrummet har du utblick över aktiviteterna i köket, matplatsen och trädgården. 

Master bedroom får en egen del med gott om förvaring och eget badrum. 

Uppskattar du ännu mer förvaring, vill ha en annan layout på köket eller allrummet? Du kan vara lugn, vi hjälper dig att skapa en planlösning som passar din stil och motsvarar dina behov för det liv du vill leva i huset. 

Huset passar perfekt för den växande familjen, eftersom allrummet kan göras om till ett extra sovrum.

Samma planlösning olika husstilar

Samma hus olika stilar   

Men om planlösningen är husets hjärta, så skapar arkitekturen dess själ. Förutom att ta fram en egen planlösning till ditt hus finns mycket du kan göra för att ge huset sin egen karaktär och stil. Ett av valen som har stor inverkan på arkitekturen är kronan på verket: taket. Välj mellan olika konstruktioner, vinklar och lutning. Från sadeltak till pulpettak eller platt tak. Alla våra tak går att få med eller utan takfot.  Husets karaktär styrs också av fasadens utseende. Tegel, struktur eller färg? Du bestämmer. Fullända huset med snygga fönster. Stora fönster ger ett modernt, industriellt intryck medan spröjs skapar en charmig, gammaldags känsla.

Bilden illustrerar ovan planlösning som bildar helt olika husstilar. Arkitekturen på huset skapar det första intrycket hos en besökare eller förbipasserande. Det är din chans att berätta din historia.

Hos oss är det du som bestämmer. Vilken husstil är du?